Izšla je nova številka!

Trni kot orožje

O živih mejah smo pogosto pisali in spodbujali njihovo zasajanje, saj imajo številne pozitivne učinke za naše okolje, poleg tega pa so vsaka po svoje privlačne. Seveda ne zanikamo, da je z njimi

Vrtnine za čedalje bolj vroča poletja

Podnebne spremembe v naše poletje prinašajo vse bolj ekstremne temperature, veliko daljša pa so tudi obdobja, ko se temperature gibljejo nad 20 °C. Tako se spreminjajo tudi pravila gojenja nekater

Priprave na zasaditev balkonskih in okenskih korit

Skoraj ni človeka, ki ne bi ob pogledu na cvetoče pročelje hiše zavzdihnil od lepote. Okrasna korita na balkonskih ograjah in okenskih policah še tako preprosti hiši dodajo srce, kanček glamurj

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Tudi to

Kako preprečiti izpadanje las

Š.K.

Obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko preprečite izpadanje las.

Čeprav je normalno, da lasje izpadajo in znova zrastejo, se dogaja, da začnejo izpadati bolj oz. sproti ne zrastejo. Temu pravimo androgena plešavost. Plešavost zadane tako moške, kot tudi ženske, čeprav slednje v bolj redkih primerih in povečini pri višji starosti. Plešavost je tako nekaj povsem normalnega, a marsikoga moti. Zato ljudje iščemo različne načine, da bi jo preprečili, odpravili ali prikrili. Marsikdo se nenazadnje odloči tudi za presaditev las.

Kljub vsemu, pa je najboljši način, da jo skušamo preprečiti oz. odložiti čim dlje. To lahko storimo na več načinov. Najlažje pa je, da za lase skrbimo oz. jim ne škodujemo in s tem ne pospešujemo izpadanja las. Obstaja namreč veliko stvari, ki jih dnevno počnemo in pospešujejo nastanek plešavosti.

V nadaljevanju si preberite, kateri so ukrepi, ki jih lahko sprejmete, da preprečite izpadanje las in kateri so najpogostejši krivci za izpadanje las.

Ne nosite ozkih pričesk, kot so pletenice, repi ali puhlice, ki preveč pritiskajo na vaše lase oz. jih vlečejo.. Sčasoma ti slogi trajno poškodujejo vaše lasne mešičke.

Ne poskušajte si vleči, sukati ali drgniti las.

Poskrbite za uravnoteženo prehrano, ki vključuje zadostne količine železa in beljakovin.

Nekateri lepotni tretmaji lahko poslabšajo stanje lasišča ali povzročijo izpadanje las.

Če trenutno izgubljate lase, uporabite nežen otroški šampon za umivanje las. Razen če imate izredno mastne lase, razmislite o umivanju las le vsak drugi dan. Lase vedno posušite in se izogibajte drgnjenju las.

Izdelki in orodja za oblikovanje so prav tako pogosti krivci za izpadanje las. Primeri izdelkov ali orodij, ki lahko vplivajo na izpadanje las, vključujejo:

  • Feni
  • ogrevani glavniki
  • likalniki za lase
  • barvila
  • belilna sredstva

Če se odločite za oblikovanje las z ogrevanim orodjem, to storite šele, ko so lasje suhi. Uporabite tudi najbolj blage možne nastavitve.

Poleg tega pa na stanje lasišča in rast las lahko skrbite tudi z različnimi izdelki. Tudi ti pomagajo, zato priporočamo, da si omislite komplet izdelkov, s pomočjo katerih boste lahko kakovostno negovali lasišče in omogočili zdravo in dolgoročno rast vaših las.

Značke: nega-las, izpadanje

izpadanje las

Shutterstock