Izšla je nova številka!

Trni kot orožje

O živih mejah smo pogosto pisali in spodbujali njihovo zasajanje, saj imajo številne pozitivne učinke za naše okolje, poleg tega pa so vsaka po svoje privlačne. Seveda ne zanikamo, da je z njimi

Vrtnine za čedalje bolj vroča poletja

Podnebne spremembe v naše poletje prinašajo vse bolj ekstremne temperature, veliko daljša pa so tudi obdobja, ko se temperature gibljejo nad 20 °C. Tako se spreminjajo tudi pravila gojenja nekater

Priprave na zasaditev balkonskih in okenskih korit

Skoraj ni človeka, ki ne bi ob pogledu na cvetoče pročelje hiše zavzdihnil od lepote. Okrasna korita na balkonskih ograjah in okenskih policah še tako preprosti hiši dodajo srce, kanček glamurj

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Tudi to

Izbrali ste najboljšega gojitelja na zeleni steni Veggy!

ZR

V prazničnih dneh minulega leta so prispeli še zadnji glasovi naših bralk in bralcev, s katerimi so določili zmagovalca naše lanske nagradne akcije Zelen(javn)a stena Veggy.

Kdor je spremljal objavljene fotografije med letom v naši reviji, je verjetno lahko domneval, kateri izmed trojice – Barbara Birsa, Stanko Caf ali Nik Ham – ima največ možnost za zmago.

Nobeden ni imel boljših razmer za vzgojo zelenjadnic in dišavnic v zeleni steni podjetja Humko, vsi so imeli manjše težave, a so jih reševali z vztrajnostjo in predanostjo nalogi.

Predstavnik uredništva revije Zeleni raj je večkrat obiskal vse udeležence, si ogledal stanje na zelenih stenah, se pogovarjal s trojico in primerjal uspešnost. Zato lahko potrdimo, da je udeleženec, ki je prejel največ glasov naših bralk in bralcev, tisti, ki mu je uspelo vzgojiti največ, najbolj zdrave rastline in kljub tehničnim zapletom gojenje uspešno pripeljati do konca.

Največ glasov je prejel Stanko Caf, Razvanje, ki bo za zmago in svoj trud prejel paket izdelkov podjetja Humko v vrednosti 150 evrov. V njem bo večja količina substrata Zeohum za poklicne pridelovalce, substrata za zunanje saditev Royal Garden, komposta za presajanje za vrt, organskega gnojila Humko Orgahum, ločeno za jagode, paradižnik, zelenjadnice, sadne rastline, iglavce, pomladno in jesensko gnojilo za trato ter univerzalno gnojilo za vrt; gnojilo Humko za zelenje in cvet ter knjiga Okenske in balkonske rastline avtorice Ruth P. Reš.

Na drugo mesto se je uvrstila Barbara Birsa iz Branika, njeno prizadevanje bo podjetje Humko nagradilo s paketom izdelkov v vrednosti 100 evrov. Tolažilno nagrado podjetja Humko v vrednosti 50 evrov za tretje mesto bo prejel Nik Ham iz Ljubljane.

Seveda pa nismo pozabili niti na naše bralke in bralce, ki so svoje glasove sporočili po elektronski ali navadni pošti. Knjigo Okenske in balkonske rastline avtorice Ruth P. Reš bodo prejeli:
Lea Sitar  iz Šentjurja,
Rudi Krošel iz Maribora,
Sonja Flander z Vrhnike,
Lidija Levec iz Ljubljane,
Marija Možina iz Poljan,
Mojca Ritlop Vrbovšek iz Miklavža na Dravskem polju.

Čestitamo vsem trem udeležencem za njihovo prizadevnost in uspeh, bralcem pa se zahvaljujemo za glasove.

Stanko 7.jpg

1. nagrada

Stanko Caf