Izšla je nova številka!

2 P-ja: pastinak in portulak

Pastinak je verjetno najmanj znana zelenjava za domačo juho. Vsi poznamo korenček, peteršilj, zeleno, brez njih tudi ni domače goveje ali zelenjavne juhe. Pastinak pa nekako ni našel poti v naša

9 napak, ki se jim želimo izogniti pri vrtnarjenju na visokih gredah

Visoke grede ljubitelje vrtnarjenja navdušujejo vedno bolj in postajajo pravi »bum« tako na manjših kot tudi na večjih vrtovih ter celo na terasah in balkonih. Ja, res so nadvse praktične, pa š

Preizkušene zmagovalke z balkonov

Juhu, prihaja čas, ko bomo lahko spet naše balkone in terase oblekli v cvetje. Predvsem dame smo velike ljubiteljice balkonskih rož, in čeprav se že skoraj tradicionalno na slovenskih balkonih bo

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Setveni koledar

O setvenem priročniku Marie Thun

Š.K. in Meta Vrhunc

V reviji vsak mesec objavljamo setveni koledar Marije Thun, ki ga povzemamo iz Setvenega priročnika za aktualno delo. Več o tem v članku ...

Kmetovanje prejšnjih časov je dobilo nove oblike. Za pretežni del svoje hrane ne vemo, kje in kako je rasla in kaj nam prinaša. Človek mesta se je pridelovanju hrane odtujil. Nam življenje kaže, da je to tudi prav? Človek naj bi bil vendar varuh, skrbnik, gospodar planeta. Ali ni tako, da nas življenje po poteh preizkušenj v spopadanju z grozljivim uničenjem okolja, boleznimi tako zemlje kot nas samih, spet postavlja na pravo mesto in naloga, ki je zapisana človeku, ne trpi odloga?

Pridelovanje lastne zdrave hrane postaja potreba. Iz ozkega zornega kota zato, da gradimo lastno zrahljano fizično in duševno zdravje, gledano širše pa zato, ker dela z zemljo in rastlinami ne smemo prepuščati še naprej tistim, ki so nas v uničenje pripeljali.

Setveni priročnik Marie Thun nam pri vsem tem pomaga. V njem je poskrbljeno za našega duha, telo in dušo.

Kliknite tukaj in preberite članek v celoti >>

Biodinamika 1-dec20.jpg

Setveni priročnik 2021

freepik