Izšla je nova številka!

Kako otroke zvabimo izpred ekranov na vrt?

Že odkar so elektronske naprave med nami, se starši pritožujemo, da so otroci preveč pred ekrani. Med pandemijo se je ta navada pri mnogih še okrepila, saj so bili prisiljeni čepeti za štirimi

V novo sezono z novimi preizkusi

Prihaja nova vrtnarska sezona in vsi že nestrpno čakamo, da na zelenjavnih gredicah začnejo rasti naše najljubše rastline. Kaj pa, če bi vseeno letos posadili tudi kaj novega. Miša Pušenjak va

3 kreativne oblike zelenjavnega vrta

Del vrta, ki ga namenimo za gojenje užitnih rastlin, tako imenovani zelenjavni vrt, ima pri večini hiš tradicionalno obliko. Del zemlje spremenimo v kvadratne gredice, med katerimi poteka ozka potk

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Nepogrešljive

Otroške posteljice

Oglasno sporočilo

Ali je otroška posteljica nujna? Oziroma otroška postelja? Ko rečemo, otroške posteljice, seveda pomislimo na manjše postelje, ko pa rečemo otroške postelje, pa verjetno mislimo na postelje večjih dimenzij od tistih primernih za dojenčke. In ne, nobena, razen otroških avtosedežev, ki so zakonsko določeni, otroška oprema, ni nujna. Je pa seveda dobrodošla. Sem sodi tudi otroške posteljice. Otroška trgovina mali vragci pa nam nudi tako ene, kakor druge.

Vsaka stvar, ki obstaja, služi določenemu namenu. Za nekoga bo določen namen določenega izdelka zelo pomemben, medtem, ko mu nekdo drug ne bo pripisoval tolikšne pomembnostni ali pa se mu bo zdaj ta isti predmet popolnoma neuporaben. Kar pa seveda ni nič narobe in smo si ljudje zelo različni ter različno dojemamo enake stvari. Ko pa recimo pomislimo na nekatere, pa se vsi strinjamo, da so potrebne, morda nujne ali pa zgolj dobrodošle. Recimo, otroške posteljice. Ali menite, da je otroška posteljica nujna? Morda pa kupujete otroške postelje večjih dimenzij? V tem primeru, se vam zdi otroška postelja kaj bolj nujna od tiste, ki je primerna za dojenčka. Ne glede na odgovor, je seveda ta pravilen vse dokler ustreza našim pričakovanjem in željam. Ali pa otrokovim, če je ta dovolj star, da jih izrazi.

Nekatera otroška oprema je zelo pomembna in je to bila tudi od nekdaj. Morda se tudi spomnimo svoje prve otroške posteljice? Morda jo naši starši ali pa mi še naprej hranimo in bi se kar težko odločili, da jo zavržemo, kljub temu, da je najverjetneje že zelo stara. Otroška posteljica ima seveda svoj pomen in predvsem svoj namen. Otroške postelje otroku nudijo udoben in ugoden spanec, za kar seveda skrbi tudi izbrana kvalitetna vzmetnica. In, ker je otroška postelja nakup, ki bo v uporabi veliko, preverimo kar vse možno in tudi več prodajaln. Odločimo se za tisto, ki najbolje ustreza našim pričakovanjem in tudi finančnemu stanju.

Otroška posteljica tako velja za nakup, ki sicer ni nujen, je pa tako zelo dobrodošel, da jo običajno kupimo še predno se otrok rodi. Tako zelo radi opremimo sobo za dojenčka, ki je še v trebuhu. Prvi nakup pa je seveda otroška postelja. Ta nam bo najprej padla (običajno najprej opazimo otroške posteljice v otrokovi sobi) v oči in sploh, ko vemo, koliko časa bo dojenček preživel v njej. Iz tega razloga tudi ne upoštevamo toliko cene, kakor druge lastnosti, kot so kakovost in varnost. Res je, zelo pomembno je skrbeti za to, da je je otroška postelja takšna, da poleg udobja nudi tudi varno uporabo. Pomeni, da otroške postelje kupimo tudi po primernost oziroma ustreznosti. Koliko je otrok star, kakšna je njegova višina, ipd.

Pri otrocih se vselej sprašujemo, ali smo se dobro odrezali kot starš in mu nudili vse kar je potrebno za nemoten razvoj. Ne glede na to, kakšno je bilo naše otroštvo, ali smo imeli veliko stvari ali nič, bomo seveda za otroka želeli le najbolje. Morda se pa vse spomnimo svoje prve otroške posteljice. Kako ljubke so otroške postelje, mar ne? Tako lepo dodelane oblikovane in predvsem tudi varne. Otroška posteljica bo otroku zagotovo predstavljala prostr za počitek, spanec, morda tudi kakšne druge aktivnosti. V postelji se počutimo udobno in že če odrasli premislimo, po napornem dnevu nam najbolj prija postelja. Resda se otrok še ne zaveda toliko okrog sebe, kot odrasli, lahko pa močno čuti in nkaže zadovoljstvo ali pa obratno.

Bodisi otroške posteljice ali otroške postelje, pomembno je, da ustrezajo potrebam naših otrok. Če poskrbimo za to, da najdemo zase ustrezno posteljo, bomo seveda stremeli tudi k temu, da je izbrana otroška posteljica ali otroške postelje kakovostna in udobna. Nihče od nas si ne želi nenehnega prebujanja otroka. Smo morda pomislili na se prebuja, ker nima svoje otroške postelje? Velikokrat je potrebno zelo malo, da dosežemo tako zadovoljstvo staršev, kakor tudi otrok.