Izšla je nova številka!

Cvetoči oblački na balkonih in terasah

Zdaj pa res že zelo napeto razmišljamo, kaj bomo posadili v naša okenska ali balkonska korita in okrasne lonce! Čeprav nikakor ne gre prehitevati in z zasajevanjem počakamo, da v celoti mine neva

Paprika – plodovi sonca na vrtu

Paprika je rastlina, ki jo prav po krivici zanemarjamo. Slovenci so se resnično in globoko zaljubili v paradižnik, paprika pa je ostala na stranskem tiru, čeprav je pravzaprav veliko bolj uporabna

Odpravljene dileme urbanega vrtičkarja

V mestnih vrtovih je največkrat malo prostora in urbani vrtičkarji smo še pogosteje kot drugi postavljeni pred številne dileme, ob katerih tehtamo različne prednosti in slabosti. Se izplača post

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Delo

Kako si pri vrtnarjenju pomagati s spletno platformo Pinterest

Špela Korinšek Kaurin

Ljubitelji vrtnarjenja vedno iščemo nove ideje. Zanima nas, kako bi lahko svoje znanje vrtnarjenja še izpopolnili in zato iščemo vedno nove in nove informacije. S pomočjo interneta se takih informacij nabere zares veliko, pogosto pa pozabimo, kje smo videli kakšno lepo sliko ali morda prebrali kakšen odličen nasvet. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč spletna platforma Pinterest. Jo že poznate?

Torej, kaj je Pinterest? V resnici je ta spletna platforma nekakšna virtualna tabla, pravzaprav neke vrste arhiv, v katerega lahko pripenjamo slike in videe, ki jih najdemo na spletu, pa tudi tiste, ki jih hranimo v svojem računalniku. Namen Pinteresta je, da si uporabniki po svoje organizirajo vsebine, ki jih najdejo na spletu ali jih imajo v svojem računalniku v elektronski obliki, in sicer zato, da nanje ne pozabijo in jih imajo vedno pri roki, ko jih potrebujejo. Tako si pravzaprav oblikujemo kategorije, ki nam že s svojim imenom takoj povedo, kaj se skriva v določeni mapici oz. »boardu«, in ko potrebujemo neko informacijo, zelo na hitro in brez težav vemo, kam moramo pogledati.


Pinterest pa nam ponuja še eno zelo pomembno priložnost. Na podlagi kategorij, ki jih ustvarjamo sami, v svoji bazi poišče druge uporabnike, ki jih zanimajo podobne stvari kot nas same, in nam priporoča, da jim sledimo. Tako lahko dostopamo tudi do njihovih virtualnih mapic (ki so prav tako organizirane po kategorijah), s tem pa se nam baza informacij, ki jih potrebujemo, neskončno poveča. To je tako, kot bi pred sabo imeli knjižnico, v kateri bi točno vedeli, s katere police izbrati na tisoče knjig, ki so povezane z našim trenutnim zanimanjem. Za nameček je »branje« teh virov nadvse preprosto in hitro, saj namesto dolgih besedil vsebujejo le sličice, ki jih lahko na hitro ošvrknemo z očesom in se ustavimo le pri tistih, ki so nam zares všeč. A pozor: čeprav je to res hitra možnost brskanja za informacijami, ki jih potrebujemo, se lahko hitro zgodi, da bomo v Pinterestovi »knjižnici« preživeli ure in ure. V njej je namreč toliko lepih in zanimivih stvari, da nas domišljija lahko odnese in le s težavo nehamo klikati za vedno novimi in nadvse zanimivimi objavami.

Pa začnimo - oblikujte si svoj Pinterestov račun

Da boste lahko začeli uporabljati Pinterest, si morate najprej oblikovati svoj račun. Uporaba je povsem brezplačna, boste pa za vpis potrebovali e-naslov.

Celoten postopek oblikovanja Pinterest računa, pa tudi najbolj praktičen način uporabe je opisan v aprilski izdaji revije Rože&vrt/Zeleni raj. Kliknite in preberite članek do konca!

Značke: pinterest, uporaba, vrt

Naslovna slika

Špela Korinšek Kaurin